ZIONISSA

Tovi on vierähtänyt taas edellisestä postauksesta, enkä oikeastaan ole ihan kartallakaan enää kuinka monta päivää sitten oltiin Yellowstonessa. Päivät menevät ohi vauhdilla ja tuntuu siltä kuin olisin ollut reissussa ikuisuuden, vaikka tänään onkin "vasta" day 16 ja 10 vielä edessä. 

Jatkettiin matkaa tosiaan Utahin eteläisiin puistoihin ja käytiin järjestyksessä Capitol Reefin, Bryce Canyonin ja Zionin kansallispuistot. Zionista olen haaveillut ikuisuuden, enkä oikeastaan edes muista mistä kyseinen päähänpinttymä on tullut. 

Käytiin Zionin kansallispuistossa ensimmäisenä päivänä haikkaamassa osa The Narrowsia yläjuoksuun. Kyseessä on tunnettu yhteensä reilu 30km pituinen traili joka kulkee koko matkan kanjonien välissä olevaa jokea pitkin. Vuodenajasta riippuen voi joutua joitain pätkiä uimaan tai kuivana kautena saattaa selvitä vain vyötäröön asti ulottuvalla vedellä. Jalat kastuvat kuitenkin satavarmasti ajankohdasta riippumatta. Mentiin vain vähän reiluun puoleen väliin ja tultiin takaisin, jolloin matkaa tuli vähän yli 16km yhteensä. 

Toinen todella siisti juttu oli meidän seuraavan aamun haikki Angels Landing (8,7km), joka on taas tunnettu jyrkästä (453m) sekä kapeasta noususta jossa joutuu loppupätkän turvautumaan kallioon pultattuihin kettinkeihin. Kapeimmillaan askelmat ovat vain muutamia kymmeniä senttejä ja korkeanpaikankammoiselle tätä ei suositella. Itse pelkään korkeita paikkoja ja olin henkisesti varautunut jättämään reitin kesken tarpeen vaatiessa, päätin kuitenkin jo haastavimman loppuosan alkumetreillä etten aio katsoa alas kuin vasta huipulla ja että keskityn vain ajattelemaan nousua. Lähdettiin matkaan aamulla kuudelta yön pimeydessä ja ylös sitä mentiinkin ihan koko matka jännityksestä huolimatta ja palkinnoksi ihailtiin auringonnousua Angels Landingin huipulla seuranamme tasan kaksi muuta ihmistä. Molemmista paikoista on tulossa vielä ihan omat tarkemmat juttunsa, mutta tässä alkufiilistelyjä. 

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg