ÅRE KUTSUU

Eipä mulla muuta kuin hyvää pääsiäistä kaikille, meikäläinen on saanu kaikki asiat hoidettua ja ehdin tälläisen pikaisen postauksenkin teille väsäämään. Suuntaan tunnin sisällä lentokentälle ja suunnataan tyttöjen kanssa Åreen laskemaan, moottorikelkkailemaan ja ratsastamaan, aikamoinen action-loma tiedossa siis mutta se passaa mulle enemmän kuin hyvin. Oon ihan super fiiliksissä tästä reissusta ja siitä, että pääsen laskemaan monta päivää putkeen JES. Suomeen palaillaan vasta tiistaina myöhään, mutta livestreamiä löytyy instagramista graauu, koska soneran netti on ilmanen myös Ruotsissa (jos se vaan toimii). Tähän vielä pari super lempparia toissapäivän filmikuvauksista ja maailman siistein takki.

x50340005 x50340022 x50340003 x50340010 x50340004

VILMIÄ

Kuten kerroinkin niin sain lainaan Canonin EOS 500 filmijärkkärin. Pakkohan se oli testata heti vkloppuna. Filmiä joutui kyllä hetken etsimään ja lopulta anttilasta lähti mukaan 3 rullaa ihan perus värifilmiä 200 ja 400 isoilla. En osannut yhtään arvoida miten valo riittää, joten pelasin varman päälle ja iskin sisään ISO 400 ja kuvat kyllä kohisee sillä aika hurjasti. Tavallaan se juuri luo näihin sellaisen kunnon filmin fiiliksen, mutta taidan tästä eteenpäin pitäytyä vähintään 200. Ajattelin kesällä kuvata enemmänkin filmiä ja filmiskanneri olisikin ostoslistalla, täytyy vaan hommata sellainen jolla pelittää myös 120:sen filmi niin voisi kaivaa vihdoin ja viimein holgankin kätköistä. Filmissä on myös se siistiä, että on tavallaan vaan yksi mahdollisuus onnistua niin siihen pitää pistää kaikkensa ja oikeasti keskittyä kuvan ottamiseen. Ei voi vain roiskia ympäriinsä kuten digillä hah.
 
Mä myös kaivelin vähän vanhan kovon sisältöä ja löysinkin mun kuvat Moskovasta. Olin silloin juuri ostanut ensimmäisen oman järkkärini ja huhuh mitä kuraa, hajoilin ihan täysin niille kuville kun niistä oikeesti 90% on sellasia ettei kehtaa ikinä laittaa mihinkään. Onneksi siellä on edes jotain käyttistä, mutta on myös tosi siisti nähdä, että on kehittynyt jotenkin. Ei sitä oikein osaa ajatella kehittyneensä kuvaajana kun en pidä itseäni kovin kummoisena nykypäivänäkään, enkä kyllä ikinä kehtaisi esitellä kenellekään itseäni kuvaajana. Mua oikeestaan myös ärsyttää ihmiset, jotka esimerkiksi kuvaa pääasiassa automaatilla ja sitten leuhottavat olevansa valokuvaajia (niinku wtf, ei osaa edes käyttää kameraa, mutta on sitten muka valokuvaaja, sama ku ois formulakuski joka ei osaa ajaa autoa). Ylipäätään ärsyynnyn sellaisista ihmisistä, jotka puhuvat ilman mitään näyttöä osaamisesta, tiiättekö mitä meinaan? Mulle valokuvaaminen on sellainen pieni harrastus, tykkään ottaa kuvia, tiedän mikä omasta mielestäni näyttää hyvältä ja osaan usein säätää kameran asetukset sen mukaan, ymmärrän perusteet kuvaamisesta ja säädöistä, mutta en esimerkiksi kehtaisi mennä ottamaan kuvia rahaa vastaan. Mulla on ihan törkeesti vielä opittavaa kaikista valoista, sommittelusta, salaman käytöstä, käsittelystä jne. Ja poikkeuksetta mun kaikki valokuvaavat ystävät ottaa tuhat kertaa hienompia kuvia kuin minä (paitsi Aku jonka kanssa harjotellaan haha). Mutta tosiaan pointtina oli, että on hienoa nähdä omassa kuvaamisessa myös kehittymistä ja ettei nykyään ylivalota kuvia, vedä muokkauksia ihan niin övereiksi kuin joskus, osaa tarkentaa oikeaan kohtaan ja mikä parasta: osaan nykyään joskus fiilistelläkin omia kuvia ja ajatella että tulipa hyvä kuva tänään.
 
Te jotka ootte kauemmin roikkunu mukana niin kertokaas ootteko huomannu kehitystä mihinkään suuntaan? Tääkin on tietty vaikea arvioida, koska en laita tänne niitä epäonnistuneita ja super kakkoja kuvia. Myös kaikki kehitysideat ovat erittäin tervetulleita, musta on ihanaa että jaksatte roikkua mukana ja fiilistellä kerta toisensa jälkeen näitä kuvia täällä blogissa. Teidän kommentit merkkaa mulle enemmän kuin uskottekaan ja oon saanu niistä hirveesti rohkeutta kuvata enemmän. Tässä tätä kuvausfiilistelyä siivittämään näitä filmikuvia, jotka nyt ei oo ihan niin hyviä, mutta tykkään näiden väreistä ja fiiliksestä.
 
89300013 89300003 89300011 89300018 89300006 89300016 89300004 89300008 89300001 89300019 89300021 89300017 89300015 89300002

AURINKOINEN LUMISADE

Ensimmäinen työharjoitteluviikko takana jes. Aikamoista säätöä ja sekoilua kun ei ollut kaikkia työmaalle vaadittavia kortteja ja muutenkaan ihan selvillä mihin mut millonki lähetetään, mutta eipä ainakaan ollut tylsää. Pakko kyllä myöntää, että kun on 5 päivää herännyt ensimmäistä kertaa elämässään joka aamu kuudelta niin alkaa oleen ihan loppu, varsinkin kun oma unirytmi on niinkin viturallaan, että normaalisti meen nukkumaan yhdeltä yöllä ja heräilen siinä 12 maissa. Nyt aionkin ottaa vklopun ihan iisisti, nukkua pitkään ja korkeintaan kuvata Canonin filmijärkkärillä joka saatiin lainaan Janin äidiltä. Oon siitä aika fiiliksissä kun kaikki noi mun linssit käy siihen ja filmi on kuitenkin ihan eri kuin digi.

Vitsi mua on harmittanu ku en oo saanu nukkuu Toni kainalossa koko viikkoon kun on pitäny herää niin aikasin ettei edes koira oo suostunu nousemaan. Toni saa siis aamulla tulla sänkyyn kunhan "kysyy" luvan ja sit köllitään aina tunti tai pari ihanasti. Se myös tykkää pyöriä Janin pihalla ja välillä hengailee siellä ihan yksinäänkin, Tonista on muutenkin tullut itsenäisempi eikä se koko ajan enää seuraa mua vaan hengailee itsekseenkin välillä ja jopa leikkii joskus yksin. Näissä kuvissa heittelin sille pihalla sikapossua ja otin kuvia kun aurinko paistoi ja satoi lunta samalla.

xIMG_1503 xIMG_1477 xIMG_1479 xIMG_1495 xIMG_1501 xIMG_1554 xIMG_1510 xIMG_1566 xIMG_1525 xIMG_1536 xIMG_1527