ELÄMÄ TIEN PÄÄLLÄ

Autolla reissaaminen voi olla melkein mitä vaan päivän pikareissusta useiden viikkojen tai jopa kuukausien matkaan. Meidän pakettiauton hankkimisen myötä on pitänyt myös pitkillä reissuilla autossa asuen miettiä monia perusasioita. Miten ihmisen perustarpeet syömisestä henkilökohtaisen hygienian hoitamiseen onnistuvat? Millaista on henkisesti pitää autoa kotina ja kuinka pitkät reissut ja joka päivä vaihtuvat maisemat vaikuttavat. Tänne ajattelin kerätä niin vinkkejä ja omia kokemuksia siitä mikä toimii ja millaisia ajatuksia aiheesta on itselläni.

 

RUOKAILU

Autoillessa voi toki käydä syömässä ravintoloissa, mutta halvimmalla pääsee kun valmistaa ruuat itse. Meillä on mukana reissuilla aina oma retkikeittiö, jolla pärjää helposti kuukaudenkin tien päällä. Retkiruokailun ei tarvitse myöskään olla pelkkää makkaranpaistoa vaan riittävällä varustuksella loihdit reissussa melkein mitä tahansa. Lue meidän autoreissujen retkikeittiöstä.

RETKIKEITTIÖ AUTOON

retkikeittiö autoon
 Processed with VSCO with c7 preset

 Processed with VSCO with c7 preset Processed with VSCO with c7 preset

ELÄMÄNTYYLI

Elämä tien päällä ei välttämättä ole helppoa, vaan se vaatii sopeutusmiskykyä, oikeanlaista asennetta ja hyviä hermoja. Harvoin kaikkea pystyy ennakoimaan tai suunnittelemaan. Myös matkaseura voi ruveta ärsyttämään ja tärkeintä onkin pystyä joustamaan monissa tilanteissa. Olen kirjoitellut muutamia ajatuksia reissuista myös blogiin ja vastaavia juttuja on varmasti tulossa myös lisää:

KUUKAUSI REISSUSSA

PARASTA EUROOPAN ROAD TRIPISSÄ

TALVISEN PAKUELÄMÄN PLUSSAT JA MIINUKSET

 

 

 


HYGIENIA

Autoreissuista kerrotaan usein vain parhaat palat. Ei kerrota sitä kuinka hiukset olivat 5 päivää pesemättä tai hampaiden harjauksesta huoltoaseman vessassa. Jos asuu autossa, joutuu näistä asioista jonkin verran tinkimään. Top 5 vinkkeinä voisin kaikille autossa asuville antaa seuraavat:

  1. Käy suihkussa aina kun voit, olit likainen tai et! Järvissä voi huoletta peseytyä kunhan muistaa luontoystävälliset aineet. 
  2. Wetwipesit ja kuivashampoo ovat parhaita ystäviäsi. 
  3. Hanki retkisuihku ja varmista että saat sen täytettyä jossain vedellä. 
  4. Vältä tiskiä ja syö suoraan kattilasta, tiskaa juoksevalla vedellä kun voit jos ei ole vettä niin hätätapauksessa pyyhi astiat wipeseilla.
  5. Pyykkejä voi pestä isoissa kaupungeissa itsepalvelupesuloissa ja usein leirintäalueilla on maksulliset pyykinpesukoneet, pese silloin kaikki mahdollinen kerralla. 
RETKIPAKUN HANKINTA

OMA REISSUPAKU TAI REISSUAUTO?

Haaveiletko kenties omasta reissupakusta tai autosta, mutta et vielä ole uskaltanut sellaista hankkia? Tässä muutamia vinkkejä mitä kannattaa huomioida omaa reissuautoa miettiessä. 

  1. Isommat huollot tehtynä, ei täysin loppuunajettu ruoska, tarkista kyseisen mallin tyyppiviat ja onko auto niiltä osin kunnossa. 
  2. Auton omistaminen maksaa, pakun omistaminen maksaa, niiden huoltaminen ja ylläpito maksaa sekä vie aikaa. Varaudu siihen, että auton ostohinnan lisäksi joudut maksamaan kasan jo pelkästään viranomaiskuluja. 
  3. Oma auto/paku antaa suunnattoman vapauden reissuihin, mutta tuo mukanaan myös pienen riskin, koskaan ei kannata suunnitella liian tarkasti mitään sillä auto voi hajota juuri silloin kun sitä vähiten odotat. 
  4. Mieti millainen auto palvelee tarpeitasi parhaiten, tuleeko auto ympärivuotiseen käyttöön, haluatko nukkumatilan, tahdotko hienon viimeistellyn pakun vai pärjäätkö vähemmällä.