Road trippien kiistaton ykköskohde, aurinkoinen ja rento California. 

 
MATKAOPAS CALIFORNIA

Yleistä

Länsirannikko ja California olivat itselleni pitkään sellainen alue mikä kiinnosti Jenkeistä, siksi ensimmäinen reissuni USA:han sijoittuikin tänne. Olen myös kiertänyt viereiset osavaltiot. Californiassa viehättää kaupunkikulttuuri, lämpö, palmut sekä rannat. 

 

SIJAINTI

California sijaitsee USA:n länsirannikolla Meksikon rajan tuntumassa. Pitkä pätkä osavaltiosta on rannikkoa, joka rajautuu tyyneen valtamereen. Lentoaika tänne on huomattavasti pidempi kuin itärannikolle, joten todennäköisesti joutuu ottamaan välilaskun joko New Yorkissa tai Chicagossa. 

CALIFORNIA TIIVISTETTYNÄ

LOS ANGELES

LOS ANGELES

Matalia rakennuksia, pilvin pimein elokuvista tuttuja paikkoja, se kuuluisa Hollywood Boulevard, julkkiksia, katutaidetta, skeittareita ja surffareita. Rentoa rantaelämää ylellisen julkkiselämän rinnalla. 

SAN FRANCISCO

SAN FRANCISCO

Kompakti kaupunki täynnä mäkiä, nättejä taloja, korkeita rakennuksia ja hyvin eläväisiä alueita. San Franciscossa on myös rikollisuus paljon enemmän esillä sen kompaktiuden takia. 

SANTA BARBARA

SANTA BARBARA

Highway 1 varrella on aivan ihana surffikaupunki Santa Barbara joka henkii kaikilla tavoilla rentoa rantaelämää ja pienen Jenkkikaupungin tunnelmaa. 

YOSEMITEN KANSALLISPUISTO

YOSEMITE

Yksi USA:n vierailluimmista kansallispuistoista. Yosemitessa on niin jättiläispuita, vuoria, vesiputouksia kuin metsääkin. Täällä kaikille löytyy jotain ja telttapaikat on syytä varata vähintään puoli vuotta etukäteen.

HIGHWAY 1

HIGHWAY 1

Yksi USA:n kauneimmista teistä on maisemareitti Highway 1, jota pitkin pääsee San Franciscosta Losiin, reitti kannattaa ehdottomasti ajaa ylhäältä alaspäin, jotta saa ajaa koko matkan meren puolella. Reitti on täynnä nähtävää ja upeita maisemia. 

RUOKA

RUOKA

RUOKA

Californiasta löytyy käytännössä kaikkea, ruokavillitykset tuntuvat syntyvän täällä ja esimerkiksi vegaaneille sopivia paikkoja löytyy pilvin pimein. Pikaruoka myös toimii aina ja Californiassa kannattaa ehdottomasti testata paikallinen In-N-Out.

AKTIVITEETIT

AKTIVITEETIT

AKTIVITEETIT

Perinteisten pyörävuokrausten ja laiturihuvipuistojen lisäksi Californiassa on myös Disneyland ja pelkistä vuoristoradoista koostuva huvipuisto Six Flags. Vähiten jonoja on keväällä sekä syksyllä ja varsinkin Six Flags oli itselle unohtumaton kokemus. 

KATUKULTTUURI

KATUKULTTUURI

Skeitti- ja surffikulttuuri on täällä vahvasti läsnä. Californiasta ovat myös kotoisin monet kuuluisat hiphop-artistit sekä graffititaiteilijat. Seiniltä voi bongata lukemattomia kuuluisia artisteja. 


LOS ANGELESIN PARHAAT PAIKAT

california matkaopas

SANTA MONICA

SANTA MONICA

Santa Monicasta löytyy huvipuisto laiturin päästä ja on jo sen vuoksi näkemisen arvoinen, tänne päättyy myös kuuluisa Route 66 jonka päätekyltti löytyy laiturilta. Kannattaa vuokrata pyörä tai lonkkari alle ja kruisailla rantabulevardia Veniceen. 

california matkaopas

VENICE

VENICE

Venicestä löytyy se yksi kuuluisimpia skeittiparkkeja missä prot ja aloittelijat rullaavat sulassa sovussa. Venicen kanaaleilla kannattaa myös käydä vierailemassa ja onhan tämä kaupunginosa nyt must see jos Losissa vierailee.

california matkaopas

HOLLYWOOD BOULEVARD

HOLLYWOOD BOULEVARD

Täältä löytyvät ne kuuluisat tähdet, itse katu ei ole kovin erikoinen, mutta kai se kuuluu must see listalle. Täällä on myös menoa ja meininkiä jatkuvasti, löytyy iso ostoskeskus Victorias Secretteineen ja leffateatterit, musikaalit sekä teatterit.

kalifornia matkaopas

GRIFFITH PARKIN OBSERVATORIO

GRIFFITH PARKIN OBSERVATORIO

Täältä voi ihastella kuinka auringon laskiessa illan pimentyessä koko kaupunkiin syttyy valot, voit myös lähteä haikkaamaan Hillsseille. Observatorio itsessään on myös hieno ja siellä pääsee kiikaroimaan tähtiä jos vaan jaksaa tarpeeksi jonottaa.

california matkaopas

LOS FELIZ

LOS FELIZ

Nimensä mukaisesti tosi fiilis kaupunginosa, mistä saa parhaat sushit ja paikka nostaa päätään Losin hipster kaupunginosana. Mukavan oloinen paikka, kivoja safkamestoja ja pienempiä vaatekauppoja.

california matkaopas

LA BREA & FAIRFAX AVENUE

LA BREA & FAIRFAX AVENUE

Parhaat ostoskadut jos mielii shoppailla vintagea tai katu-uskottavia vaatteita. Melrose trading post, joka on yksi Losin parhaista ulkokirpputoreista pidetään joka sunnuntai juuri Fairfaxin ja Melrosen kulmassa. Alueella myös paljon hienoa katutaidetta.

california matkaopas

AMOEBA MUSIC

AMOEBA MUSIC

 Yksi maailman suurimpia levykauppoja ja näin jokaisen musafiilistelijän unelmakauppa. Kaikki ne räppiviinylit mistä olet koskaan haaveillut löytyvät täältä, pelkkä hiphop-osasto itsessään oli jo isompi kuin yksikään levykauppa Suomessa. 

kalifornia matkaopas

DOWNTOWN

DOWNTOWN

Downtown on kuin aikamatka suoraa 1920-luvulle jolloin sen kulta-aika olikin, hienoja korkeita taloja, tunnelmallisia kahviloita sekä ravintoloita. Täysin erilaista kuin muualla Losissa ja siksi niin viehättävä paikka onkin. 


SAN FRANCISCON PARHAAT

YLEISTÄ

YLEISTÄ

Täällä nähtävää ovat erityisesti ne kuuluisat mäet, joita ei tarvitse etsiä sillä niitä on kaikkialla. Kuuluisat San Franciscon raitiovaunutkin halkovat kaupungin läpi niin ettei niihin oikein voi olla törmäämättä. Viktoriaanisia pastellitaloja myös löytyy ympäri kaupungin, mutta varmimmin niitä löytyy Alamo Square Parkin ympäriltä.

BAKER BEACH & GOLDEN GATE

BAKER BEACH & GOLDEN GATE

Paras paikka Golden Gaten ihailuun on joko mennä kävelemään sillalle itse tai vaihtoehtoisesti lähistöllä sijaitseva Baker Beach jossa arki-iltoina useat paikalliset viettävät aikaansa. Auringonlasku on paras ajankohta ja aikaa on hyvä varata rannalla kävelyyn sekä ympäristön tutkailuun. Tämä on oma suosikkini San Franciscossa ja perille pääsee kätevästi Uberilla. 

TWIN PEAKS

TWIN PEAKS

San Franciscon paras näköalapaikka josta näkee kirkkaalla säällä koko kaupungin ja pitkälle rannikollekin. Mukaan eväitä ja ajoitus niin, että näkee auringonlaskun sekä kaupunkiin syttyvän valomeren. 

CHINATOWN

CHINATOWN

Yksi hienoimpia Chinatowneja ja vierailun arvoinen, täältä löytyy myös yksi vanhimpia onnenkeksitehtaita, jossa edelleenkin tehdään käsin tuhansia onnenkeksejä päivittäin.

MISSION DISTRICT

MISSION DISTRICT

Ennen latinoiden asuinalueena tunnettu Mission District on täyttynyt mielenkiintoisista kahviloista, pienistä vaate- ja sisustukaupoista sekä värikkäästä katutaiteesta.


AUTOILU AMERIKASSA

AUTOILU USA:SSA

CALIFORNIA ROAD TRIP

CALIFORNIA ROAD TRIP