Matkaopas rakkaaseen kotikaupunkiini Helsinkiin ja sen lähialueisiin. Täällä kun voi tehdä paljon muutakin kuin ottaa lautan Tallinnaan.

 
helsinki matkaopas

Yleistä

Helsinki on oma kotikaupunkini, täällä olen syntynyt ja elänyt jo melkein 30 vuotta. Helsinki on parhaimmillaan ehdottomasti kesällä, mutta täältä löytyy paljon kaikkea ihanaa jokaisena vuodenaikana. Tässä omia suosikkejani Helsingistä ja lähialueilta koostettuna.

 

SIJAINTI

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja se sijaitsee etelässä uudenmaan keskiosassa. Täältä lähtee lauttoja Ruotsiin, Viroon, Venäjälle sekä Saksaan ja lentäen pääsee Helsinki-Vantaan kentältä myös melkeinpä mihin tahansa. Sijainti sinänsä on ihan hyvä, mutta aika pohjoisessa ja ympäröivän meren vuoksi hieman syrjässä. 

VINKKEJÄ - MINNE MENNÄ

UUNISAARI

UUNISAARI

Kaivarin edustalta löytyy Uunisaari, johon talvisin pääsee siltaa pitkin, kesällä lautalla. Kauniit maisemat Helsinkiin auringon laskiessa ja kesällä upea uimaranta. 

20729515_1887328598184663_3455066247250709011_n.jpgPIHLAJASAARI

PIHLAJASAARI

PIHLAJASAARI

Merisatamasta Eiran rannasta ja Ruoholahdesta lautalla saavutettava saari Helsingin edustalla. Upeat hiekkarannat ja telttailupaikka ihan keskustan tuntumassa.

SUOMENLINNA

Suomenlinna

Perinteinen Suomenlinna täynnä historiaa ja toimiva kohde ihan kaikkina vuodenaikoina. Pakkaa mukaan eväät ja taskulamppu tunneleita varten. 

seurasaari

SEURASAARI

SEURASAARI

Yksi lapsuuteni lempipaikoista on Seurasaari, täältä löytyy vanhoja perinteisiä hirsirakennuksia ja pieniä paloja historiaa. Juhannuksena perinteisesti sytytetään kokkoja ympäri saarta ja paikalla on monia paikkoja missä nauttia kahvihetkistä. Bussi 24 tuo perille ja pyörällä pääsee sillan alkuun (itse saareen ei ole asiaa pyörien kanssa). 

Viikin pellot

VIIKIN PELLOT

VIIKIN PELLOT

Viikin peltojen ympäristö on täynnä pyöräreittejä, luontopolkuja ja talvisin hiihtolatuja. Kevään kohokohtina on tietenkin lehmien kesälaitumelle päästäminen ja niiden riemun seuraaminen, polkuja kulkee ristiin rastiin ja täällä saa hyvän lenkin aikaiseksi millä ikinä sitten onkaan liikkeellä. 

lammassaari

LAMMASSAARI

LAMMASSAARI

Vanhankaupunginkosken vierestä lähtee reitti lammassaareen, Arabiasta pääsee paikalle myös kävelemällä tai pyörällä. Pyörällä ei kuitenkaan saa mennä lammassaareen asti vaan pitkospuut tulee kulkea jalkaisin. Päästä löytyy lintutorni ja hyvällä tuurilla muutama lammaskin. 

LIUSKALUODON SKIFFER

LIUSKALUODON SKIFFER

Jos tekee mieli pizzamaisia liuskoja tai drinkkiä kannattaa suunnata kauniina kesäiltana Liuskaluodon Skifferiin, Eiran rannasta lähtevällä lautalla muutaman minuutin päästä löytyy taatusti yksi parhaimpia deittipaikkoja. 

lapinlahti

LAPINLAHTI

LAPINLAHTI

Lapinlahdesta löytyy vanhan mielisairaalan lisäksi mieletön "salaranta" ja monia hyviä uimapaikkoja. Paikalla järjestetään myös kasvavissa määrin tapahtumia ja paikan keltaisen mökinkin voi halutessaan vuokrata omaan käyttöön.

img_5293_26898121040_o.jpg

TELTTAILU PÄÄKAUPUNKI-SEUDULLA

suomi 100

100 ASIAA MITÄ TEHDÄ SUOMESSA