Paikka josta melkein jokainen on vähintäänkin kuullut. Tuo upea vuorien ja hiekkarantojen ihmepaikka.

 
19260824319_11848657fb_b.jpg

Yleistä

Lofootit ovat nostaneet suosiotaan vuosien myötä reippaasti, kolmessa vuodessa omaan kokemukseeni pohjautuen turistien määrä oli kasvanut valtavasti. Varsinkin kesäkausina voi olla vaikea löytää rauhallista paikkaa ja useilla reiteillä voi joutua jopa jonottamaan. Paikka on upea ympäri vuoden vaikkakin talvella hieman haastava. Majoitukset on hyvä varata reilusti ennakkoon jos ei aio telttailla. Telttailu on vapaata sekä useissa paikoissa ilmaista kunhan on tarpeeksi syrjässä asutuksesta. Vaellusreittejä ja nähtävää löytyy kaikilta saarilta loputtomiin.

 

SIJAINTI

Lofootit ovat saariryhmä, jotka sijaitsevat Pohjois-Norjassa Narvikista länteen hieman Tromssan alapuolella. Saarien läpi pääsee ajamaan pohjoisesta saavuttaessa, mutta saarille menee myös useita lauttoja Moskenesiin sekä Svolvaeriin. Helpoiten Lofootit tavoittaa melkein omalla autolla, mutta toki voi lentää Narvikkiin tai Bodoon ja vuokrata auton. Jonkin verran järjestetään myös ryhmämatkoja jos ei itse halua ajaa lainkaan. Saarten väleillä kulkee siltoja ja meren ali meneviä tunneleita, joita pääsee vapaasti ajamaan. Liikennettä on runsaasti sesonkien aikaan.

Vinkkejä - MINNE MENNÄ

RYTEN

RYTEN

Jos korkeat paikat eivät liikaa hirvitä niin kannattaa haikata muutaman tunnin reitti Rytenin huipulle ihailemaan Kvalvikan rantaa yläilmoista.

UNSTAD

UNSTAD

Yksi tunnetuimmista Lofoottien rannoista, arktisen surffauksen mekka joka varsinkin kesäaikaan täyttyy surffaajista.

HAUKLAND

HAUKLAND

Upea turkoosi laguuni vuorten ympäröimänä, täydellinen paikka telttailuun ja illanviettoon.

MOSKENES

MOSKENES

Lofoottien kärjestä löytyy Å, satama ja ainakin yksi leinrintäalue jossa itse vierailimme. Kärjestä lähtee myös muutama pieni traili ja monet saapuvatkin tänne lautalla Etelästä päin saavuttaessa. Lofoottien koko hieno vuorijono näkyy kirkkaina päivinä.

UTTAKLEIV

UTTAKLEIV

Paras ranta keskikesän yöttömän yön ihailuun sillä täällä aurinko karkaa vuorten taakse vasta kahden-kolmen aikaan yöllä. Helppo paikka telttailla ja viettää rantapäivää lastenkin kanssa. Samaisesta syystä ja uusitun tunnelin myötä nykyisin suosittu paikka.

REINE

REINE

Reine on Lofoottien ns. pääkylä. Täynnä kalastajamökkejä ja tunnelmaa vuorten välissä.

NUSFJORD

NUSFjORD

Pieni, mutta hyvin suosittu kalastajakylä Lofooteilla. Löytyy muutamia ravintoloita, kauppa ja turisteille suunnattuja liikkeitä.

KVALVIKA

KVALVIKA

Lofoottien kenties tunnetuin ranta, jonne pitää kulkea jalkaisin vuorten solan läpi. Upea paikka, jossa voi halutessaan telttailla.

Lofootit matkaopas

AUTOILU NORJASSA

Lofootit matkaopas

ROAD TRIP LOFOOTEILLE