Autoreissu Euroopassa tai Amerikassa? Mitä maksaa? Kuinka kauan ja millaisia reittejä? Road tripit ovat hyvin vahvasti määritelleet kaikkien omien reissujeni teeman. Siksi olen tänne sivulle koostanut esimerkkejä reissuista budjetteineen ja suunnitelmineen. Täältä löydät inspiraatiota ja konreettista tietoa toteutuneista reissuista, jollaisen itsekin voit tehdä halutessasi. 


USA:N ROAD TRIPIT

Haaveiletko autoreissusta Amerikassa? Kiinnostaako länsirannikko? Mitä maksaa? Miten kauan? Moni haaveilee legendaarisesta autoreissusta halki Amerikan ja yhä useammat uskaltautuvat toteuttamaan unelmiaan. Itse olen onnekkaana päässyt tekemään jo kolme reissua autolla pitkin länsirannikkoa. Alta löydät linkit reissuja käsitteleviin postauksiin ja ennen niiden lukemista suosittelen katsomaan läpi kirjoittamani vinkit USA road tripille.

 

Ajoimme Coloradosta Kanadaan ja alas koko matkan Kalliovuoria pitkin Meksikon rajalle asti. Tämä reissu oli täynnä kansallispuistoja ja kuukaudessa niitä kertyikin 21 kappaletta. Tällä reissulla nähtiin kaikki Biisoneista lumivuoriin ja tukahduttavan kuumiin aavikoihin, vaellettiin kanjonissa ja kiivettiin Angels Landingille. Ihailtiin tähtiä ja auringonnousua teltasta Monument Valleyssä ja melottiin Kanadassa. Tässä reissuinpistä luontokohteita ja aktiivilomia rakastavalle.

 
 

Aloitettiin Seattlesta ja ajettiin rannikkoa pitkin alas Oregonia myöten, jatkettiin sisämaahan. Käytiin läpi Crater Lake, Bonneville Salt Flats, Grand Teton, Yellowstone ja Glacier. Palattiin takaisin Seattleen Mount Rainierin kautta. Jos Intiianien kulttuurit, pohjoinen sademetsä, vesiputoukset, sumuiset kivikkoiset rannikot ja vuoret kiinnostavat niin suositteleen Northwestiä.

 
 

Californiassa tukikohtamme oli Los Angelesissa Hollywood Bulevardilla, Losissa käytiin Hollywood-kyltillä, skeitattiin Venicessä ja rullailtiin pitkin rantaa Santa Monicaan. Ihailtiin auringonlaskua Griffith Parkin Observatoriolla ja seikkailtiin Downtownissa. Ajettiin Grand Canyonille, Route 66 pitkin Joshua Treehen ja Palm Springsiin. Losin kautta jatkettiin taas Yosemiten kansallispuistoon, siitä San Franciscoon ja koko matka alas Highway 1 pitkin. Jos palmut, lämpö, katukulttuuri ja perinteinen jenkkimeininki kiinnostaa niin tässä helppo aloitus road tripiksi.

 

 

EUROOPAN ROAD TRIPIT

Täällä osiossa reissut Euroopassa kuukauden reissusta aina lyhyempiin pidennettyihin viikonloppuihin. Osa reissusta on taitettu Helsingistä asti autolla osassa taas lennetty kohteeseen ja vuokrattu tarpeisiin sopiva auto. 

 
MATKAILUAUTOLLA NORJAAN

MATKAILUAUTOLLA NORJAAN

ROAD TRIP SKOTLANTIIN

SKOTLANNIN ROAD TRIP

KESÄREISSU DOLOMIITEILLE

22455032927_035dc4719c_b.jpg

VIIKONLOPPU BALTIASSA

saariston rengasreitti

SAARISTON RENGASREITTI